T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / AVCILAR - Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi

Öğretmen Veli Randevu Sistemi

Veliler (anne, baba), sene başında okul web sayfasına konulmuş olan Veli - öğretmen görüşme günlerinin başlaması ile birlikte http://meb.ai/UKCyD0G internet sitesi aracılığı ile başvururlar. Açılan internet adresine öğrenci, veli ve randevuya ilişkin bilgiler girildikten sonra okul idaresi tarafından randevu oluşturulacaktır.

 

1. Görüşmek istedikleri öğretmen ya da rehber öğretmenden randevu talep ederler. Acil ve zorunlu durumlarda, eğitim-öğretim ortamını olumsuz etkilememek kaydıyla Rehber Öğretmen ile görüşme yapılabilir.

2. Öğrenci yasal velisi dışında, öğrenci yakınlarının (arkadaş, akraba, öğrenci velayetine sahip olmayan anne-baba, vb.) öğrencileri ziyareti yasaktır. Zorunlu durumlarda öğrenci yasal velisi ilgili müdür yardımcısına yazılı bildirimde bulunur. Müdür yardımcısının onayı ve denetimi ile ziyaret gerçekleştirilir. Ziyaretçi okul giriş kapısında kimliğini bırakıp, ziyaretçi kartı alarak okula girer.

3. Okula giriş yapmak isteyen kişinin okulun öğrencisi olduğunun anlaşılmasında okul kıyafeti belirleyici olduğundan kendilerinden bu hususa dikkat etmeleri beklenir. Öğrencilerin kılık kıyafet kurallarına uymadığı durumlarda bu kişiler hakkında okul idaresi mevzuata uygun tedbir alır.

4. Hekim Raporu olan öğrenciler, raporlu olduğu günlerde okula gelemezler, sınavlara katılamazlar.

 

5. Velilerin okul ziyaretleri ve öğretmenlerle görüşmelerinin daha nitelikli, düzenli ve sağlıklı olması için okullar tarafından planlamalar yapılacak, ziyaretler için eğitim öğretim faaliyetlerini aksatmayacak şekilde zaman çizelgesi oluşturulacaktır. Planlanan görüşme ve toplantılar dışında velilerimizin okul içinde bulunmalarının pedagojik olarak doğru olmadığı göz önünde bulundurularak gerekli tedbirler alınacaktır.

 

11-10-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.09.2023 - Güncelleme: 11.10.2023 12:30 - Görüntülenme: 118
  Beğen | 4  kişi beğendi