İSTANBUL / AVCILAR - Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi

OKULUMUZ TARİHÇESİ

OKULUN TARİHÇESİ

Okulumuz Fatih Sultan Mehmet İmam-Hatip Lisesi adıyla 2013 yılında, İl Özel İdaresi tarafından yaptırılmış olup, 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında hizmete açılmıştır. Okulumuzun hizmete açılışında 1 Müdür, 1 Müdür Başyardımcısı 2 Müdür Yardımcısı, 37 Öğretmen, 28 Şube ve 1128 Öğrenci ile eğitim öğretime başlamıştır. 2013 yılının Birinci Döneminde Kurucu Müdür olarak Osman KISAOĞLU görevlendirilmiştir. 2013 yılının İkinci Döneminden 2014 Ekim Ayına 9 ay süreyle Okul Müdürü olarak Metin PADO görev almıştır. 2014 Aralık ayından-2019 yılının Eylül ayına kadar kadrolu olarak İlyas Ödemişli atanmıştır.2017 yılından itibaren İlyas Ödemişli'nin yerine vekâleten Müdür Yardımcısı Kasım AKYILDIRIM Okul Müdürlüğü görevini üstlenmiştir. 10/10/2019 yılından itibaren Çatalca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Başyardımcısı İbrahim BATTAL okul Müdürü olarak atanmış olup görevine devam etmektedir.

2013 yılında Karma Eğitim olarak ve Ortaokulla birlikte 1128 öğrenci ile açılmış olan okulumuz 2015 – 2016 Eğitim Öğretim Yılında Ortaokulunu ayırarak tekli Eğitime geçmiştir. 2016 yılından itibaren kız öğrenci almamış ve Erkek öğrenci İmam Hatip Lisesi olarak devam etmiştir. 2018 yılında öğrenci sayısı 505'e inmiş olup, 2020 yılında öğrenci sayısında %25 artış göstermiştir,

Okulumuz 2014-2015 Eğitim Öğretiminin İkinci Döneminden İtibaren Açık Öğretim Lisesi Öğrencilerine Hizmet vermeye başlamıştır. Açık Öğretim Lisesine öğrenci kaydı almaya devam etmekte olup, Açık Lisemize kayıtlı 303 öğrencimiz bulunmaktadır.

Okulumuzda 17 farklı ülkeden 198 Yabancı Uyruklu öğrenci eğitim almaya devam etmektedir. Okulumuzun kapasitesi 950 öğrencidir.

Öğrencilerimizin üniversiteye yerleşim durumları;

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Tıp Fakültesi Bölümü