T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / AVCILAR - Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi

Haberler

Nis

Ayvansaray üniversitesi tanıtım gezisi  düzenlendi.

Topkapı Üniversitesinde  Doç. Dr. Metin Zontul tarafindan motivasyon konulu seminer gerçekleştirildi

Mrt

Mrt

Okulumuz öğrencileri tarafından belirlenen haftanın ayet ve hadislerini İHL Meslek Dersleri öğretmenlerimizin gözetiminde panolara asarak aidiyet duygusu ve farkındalık oluşturulmaktadır.

Mrt

Ock

dogm.meb.gov.tr, religiouseducation.meb.gov.tr, dinogretimi.meb.gov.tr, dkab.meb.gov.tr, dinogretimiokullar.meb.gov.tr, hafiz.meb.gov.tr, dogm.eba.gov.tr gibi ve Web Sitelerinin İncelenmesi Öğretmenlerimiz tarafından gerçekleştirildi. iHTİYAÇLARIN TAMAMI BU ŞEKİLDE KARŞILANMIŞ VE ÖĞRENCİ VE VELİLERİMİZİN YÖNLENDİRLMESİDE SAĞLANMIŞTIR.

Ara

Ara

SEMİNER DÜZENLENECEKTİR

Ara

Ara

Kas

Kas

Kas

Kas

Kas

Değerler Eğitimi kapsamında öğrencilerimizin okula aidiyet duygusunu geliştirmek ve eğitim-öğretim faaliyetlerine aktif olarak katılımını sağlamak amacıyla Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Alanlarında öğrenilerimizin her birisi bir kulübe dahil olacak şekilde planlama yapılmıştır.

Her öğrencinin en az bir kulübe üye olması sağlandı.

 

 

 

Kas

 RESMÎ YAZIŞMA KURALLARI

 

 

 

2 AMAÇResmî yazışma kurallarını belirlemek, bilgi ve belge alışverişinin sağlıklı, hızlı ve güvenli bir biçimde yürütülmesini sağlamaktır.

3 Tanımlamalar

4 RESMİ YAZIKamu kurum ve kuruluşlarının kendi aralarında veya gerçek ve tüzel kişilerle iletişimlerini sağlamak amacıyla yazdıkları yazı, resmî belge, resmî bilgi ve elektronik belgelerdir.

5 RESMİ BELGEKamu kurum ve kuruluşlarının kendi aralarında veya gerçek ve tüzel kişilerle iletişimlerini sağlamak amacıyla oluşturdukları, gönderdikleri veya sakladıkları belirli bir standart ve içeriği olan belgelerdir.

6 RESMİ BİLGİKamu kurum ve kuruluşlarının kendi aralarında veya gerçek ve tüzel kişilerle iletişimleri sırasında metin, ses ve görüntü şeklinde oluşturdukları, gönderdikleri veya sakladıkları bilgilerdir.

7 ELEKTRONİK ORTAMBelge ve bilgilerin üzerinde bulunduğu her türlü bilgisayar, gezgin elektronik araçları, bilgi ve iletişim teknolojisi ürünleridir.

8 ELEKTRONİK BELGEElektronik ortamda oluşturulan, gönderilen ve saklanan her türlü belgedir.

9 DOSYA PLANIResmî yazıların hangi dosyaya konulacağını gösteren kodlara ait listedir.

10 YAZI ALANIYazı kağıdının üst, alt, sol ve sağ kenarından 2,5 cm boşluk bırakılarak düzenlenen alandır.

11 GÜVENLİ ELEKTRONİK İMZA
Yalnızca imza sahibine bağlı olan, sadece imza sahibinin tasarrufunda bulunan güvenli elektronik imza oluşturma aracı ile oluşturulan, nitelikli elektronik sertifikaya dayanarak imza sahibinin kimliğinin ve imzalanmış elektronik veride sonradan herhangi bir değişiklik yapılıp yapılmadığının tespitini sağlayan elektronik imzadır.

12 Resmî Yazışma Ortamları,
Nüsha Sayısı,Belge BoyutuveYazı Tipi

13 Resmi Yazışma Ortamları ve Güvenlik
Kamu kurum ve kuruluşları arasında yazılı iletişim, kâğıt kullanılarak veya elektronik ortamda yapılır.Kâğıtla yapılan resmî yazışmalarda daktilo veya bilgisayar kullanılır. Bu tür yazışmalar, yazının içeriğine ve ivedilik durumuna göre faks ile de gönderilebilir. Faksla yapılan yazışmalarda, yazıda belirtilen hususlarda hemen işlem yapılabilir, ancak bunların beş gün içerisinde resmî yazı ile teyidinin yapılması gerekir.

14 Elektronik ortamdaki yazışmalar
Elektronik ortamdaki yazışmalar ilgili mevzuatta belirtilen güvenlik önlemlerine uyularak yapılır.Elektronik ortamda yapılan yazışmalar bu ortamın özellikleri dikkate alınarak kaydedilir, dosyalanır ve ilgili yere iletilir. Gerekli durumlarda, gelen yazı kağıda dökülerek de işleme alınır.Her kurum kendisi ve gerektiğinde kurum içindeki birimler adına resmî elektronik posta (e-posta) adresi belirler. Bu adreslerin belirlenmesinde koordinasyon Başbakanlık tarafından yapılır. Elektronik ortamdaki resmî yazışmalar bu adresler arasında yapılır.

15 Nüsha sayısı,Kağıt kullanılarak hazırlanan resmî yazılar en az iki nüsha olarak düzenlenir.

16 boyutlarında kağıtlar kullanılır.
Belge boyutu,Resmî yazışmalarda,A4 (210x297 mm)veA5 (210x148 mm)boyutlarında kağıtlar kullanılır.A4 A5

17 Yazı tipi ve karakter boyutu
Bilgisayarla yazılan yazılarda "Times New Roman" yazı tipi ve12 karakter boyutunun kullanılması esastır.Rapor, form ve analiz gibi özelliği olan metinlerde farklı yazı tipi ve karakter boyutu kullanılabilir.

18 RESMİ YAZILARIN BÖLÜMLERİ

19 Resmi Yazının Bölümleri
BAŞLIKSAYIBİRİM KOD NUMARASIKONUTARİHGÖNDERİLEN MAKAMİLGİMETİNİMZAEKDAĞITIMPARAFADRES

20 BaşlıkBaşlık, yazıyı gönderen kurum ve kuruluşun adının belirtildiği bölümdür.Bu bölümde amblem de yer alabilir.Başlık, kağıdın yazı alanının üst kısmına ortalanarak yazılır.İlk satıra "T.C." kısaltması, ikinci satıra kurum ve kuruluşun adı BÜYÜK HARFLERLE, üçüncü satıra ise ana kuruluşun ve birimin adı küçük harflerle ortalanarak yazılır. Başlıkta yer alan bilgiler üç satırı geçemez.Örnek: 1-(BAŞLIK)

29 Gönderilen makamYazının gönderildiği kurum, kuruluş ve kişi ile bunların bulundukları yeri belirtir. Bu bölüm; konunun son satırından sonra, yazının uzunluğuna göre iki-dört aralık aşağıdan ve kağıdı ortalayacak biçimde BÜYÜK harflerle yazılır. Yazının gönderildiği yerin belirlenmesine ilişkin diğer hususlar parantez içinde küçük harflerle ikinci satıra yazılır.Kuruluş dışına gönderilen yazılarda, gerekiyorsa yazının gideceği yerin adresi küçük harflerle ve başlığın ilk satırının hizasında, iki aralık bırakılarak ayrıca belirtilir.Kişilere yazılan yazılarda; "Sayın" kelimesinden sonra ad küçük, soyadı BÜYÜK, unvan ise küçük harflerle yazılır (Örnek: 3-GÖNDERİLEN MAKAM).

30 Örnek: 3- GÖNDERİLEN MAKAM